Anmasi – Vaskeanlæg, filtersystemer og kemiprodukter

Anmasi – Vaskeanlæg, filtersystemer og kemiprodukter

Din ekspert i totalløsninger til metalindustri, plastindustri, levnedsmiddel og farmaceutisk.

Danfoss

OPGAVEN

Dialogen med Danfoss som producerer mekaniske og elektriske komponenter til blandt andet køle- og varmeautomatik, startede på en messe tilbage i 2017. Danfoss stod på daværende tidspunkt for at udskifte et 28 år gammelt vaskeanlæg.

Årsagen var blandet andet at udstyret var forældet og vedligeholdelsestungt og ikke kunne leve op til de renhedskrav Danfoss skulle overholde i dag. Dertil skulle det automatiseres yderligere bla. af hensyn til udfasning af ensidigt gentagende arbejde. (EGA)

Selve opgaven omhandlede produktionen af pumpehuse til oliepumper for villaoliefyr i støbegods som skulle vaskes grundigt både indvendigt- og udvendigt i 3- skifts drift. Derfor var Danfoss i dialog med en række leverandører som ud fra en specifikation skulle præsentere et koncept hvorefter den bedste løsning baseret på renlighed, kvalitet, bæredygtighed, kompetencer, drift sikkerhed og økonomi ville blive valgt.

Dertil var kravet at leverandøren skulle komme med hele konceptet som inkluderede ikke kun et nyt vaskeanlæg men også selve automatiseringen imellem bearbejdning før vask samt efterfølgende pakning af emnerne i plastkasser inden de skulle videre til montage.

Alt dette var udgangspunktet for opgaven hvor vi blev valgt som leverandør ikke grundet prisen, men Anmasis kompetencer i forhold til hele vaskekonceptet hvorefter det hele blev leveret og installeret i slutningen af 2018.

LØSNINGEN

Dette resulterede i et fuldautomatisk vaskeanlæg med to robotter i tæt samarbejde med en række danske professionelle samarbejdspartnere. Denne løsning kan ses i ovenstående video hvor man følger emnerne fra start-til-slut efter bearbejdning hvor de er forurenet med olie og spåner.

Selve løsningen bestod af flere elementer som inkluderede et 5-trins vaskeanlæg med special-designede spulezoner og ultralydsrensning for at kunne opfylde de strenge renhedskrav både indvendigt- og udvendigt.

Dertil blev det leveret med et Masterclean centralt filteranlæg med båndfilter, olieseparator og buffertank til kontinuerlig filtrering af væsken i forvaskekarret. Dette var nødvendigt for at kunne håndtere den store mængde forurening i forbindelse med vask af støbegods komponenter i høj volumen på 3 skift.

Da emnerne er meget komplekse, blev de positioneret igennem hele maskinen med et special-designet båndfixtur hvori at emnerne positioneres af robotten for at opnå det bedste vaskeresultat. Når emnerne er blevet spulevasket, ultralydsrenset og skyllet af 3 omgange samt tørret bevæger de sig ud af vaskeanlægget hvorefter robotten placerer emnerne i transportkasser og køres ud af robotcellen.

Vaskeanlægget blev leveret med automatisk kemidosering, vandpåfyldning, filtrering og proces- samt energiovervågning således at kunden kan følge med i ikke kun vaskeprocessen men også forbruget af vand,

Det endelige resultat er en kraftigt forbedret renhed på pumpehusene som har reduceret frafaldet i efterfølgende  montage -og testprocesser mærkbart og fuldt ud i henhold til kundens forventninger.

“De blev valgt som leverandør ikke grundet prisen, men Anmasis kompetencer i forhold til hele vaskekonceptet”
Ejnar N Paulsen, Project Manager
Fordele