DIN EKSPERT i ULTRALYDSRENSNING

Din ekspert I standard- og specialløsninger til industri, levnedsmiddel og farmaceutisk industri

Ultralydsrenser

Alle vaskeanlæg i denne kategori anvender ultralydsrensning i forbindelse med vask af emnerne, og tilbydes også i kombination med spulevask og turbulenskar. Ultralydsrensning er en vaskeproces hvor man anvender ultralydsbølger med en frekvens på imellem 21,5 – 130 kHz til at vaske emnerne.

Disse ultralydsbølger danner kavitations bobler i væsken som fjerner urenhederne i overfladen ved kontakt med emnet. Ultralydsrensning anvendes både med opløsningsmidler og vandbaseret kemi til at fjerne blandt andet kølesmøremidler, olie, voks, sod, støv, rust, blod, maling, lak, kalk, bitumen etc.

Ultralydsrenser med den nyeste teknologi

Teknologien er meget velegnet til komplekse og sensitive emner som kræver en nænsom behandling. Dette kan eksempelvis være en poleret rustfri overflade eller aluminium. Ultralydsrensning foretrækkes når vi arbejder med fastbrændt og hårdt smuds som har sat sig i overfladen på emnerne i forbindelse med produktionen eller vedligehold af komponenter.

En ultralydsrenser består af et sæt ultralydstransducere som er monteret enten i bunden eller på siderne af karet afhængig af opgaven. Disse ultralydstransducere danner ultralydsbølgerne når de får spænding fra ultralydsgeneratoren og disse komponenter er forskellige afhængig af opgaven. Fordi det er opgaven som bestemmer hvilken ultralydsfrekvens der anvendes til opgaven og kan ses nedenfor:

UltralydsfrekvensBeskrivelse
25 kHzStore bobler, kraftig ultralydseffekt, mindre skånsom, velegnet til store emner og hårde overflader.
40 kHzGod ultralydseffekt, skånsom og velegnet til mange overflader og typer emner. Boblerne er af medium størrelse er god til mindre emner.
100 kHzSmå bobler, lav ultralydseffekt, særdeles velegnet til meget følsomme emner, boblerne er små og velegnet til meget små huller.

Udover frekvensen har antal watt pr. liter væske også meget at sige, eftersom hvis vi ikke får dannet nok kaviation i væsken så opnår man ikke det ønskede resultat. Ultralydseffekten i watt afhænger af opgaven men om hovedregel skal ultralydsrenseren have en nominel effekt på omkring 10 watts pr. liter for at i som bruger opnår det ønskede vaskeresultat.

Anvendelsesområder

Olie- og kølesmøremidler

Vores vaskeanlæg fjerner nemt olie- og kølesmøremidler fra bearbejdede emner, og komponenter som skal vedligeholdes. Vi kan rengøre næsten alle overflader af metaller, plastik, kunststof etc.

Tidsintervallet i processen varierer, samt hvilken type kemi vi bruger til den enkelte opgave. Det afhænger af hvilke typer af olier- og kølesmøremidler vi arbejder med, fælles for dem alle er at de rengøres i en vandbaseret løsning, som er enten neutral eller mild alkalisk.

Hvilken type af vaskeanlæg og metode afhænger af den specifikke opgave, og bestemmes i dialog med kunden.

Rust

Vi fjerner effektivt korrosion med vores neutrale vandbaserede rustfjerner. Den fjerner både nyt- og gammel rust fra eksempelvis reparationsemner, eller flyvrust på komponenter.

Alt dette gøres effektivt med vores neutrale produkt, samtidig med at tage hensyn til omgivelser og arbejdsmiljøet.

Maling

Vi har stor erfaring med at fjerne maling fra komponenter. Vi fjerner typisk maling fra malerkroge, fixturer, ophæng, pumper, pistoler og dyser.

Fordelen ved et vaskeanlæg til opgaven, er at i får en lukket proces, hvor man undgår manuel rengøring med kraftige kemikalier, som f.eks. fortynder. I stedet får i et vaskeanlæg med vandbaseret malingsfjerner.

Vi kan både fjerne flydende- og hærdet maling, som oftest gøres ved hjælp af en ultralydsrenser.

Epoxy

Vi har stor erfaring med at fjerne både hærdet- og ikke-hærdet epoxy fra emner. Hvilket i mange tilfælde er en svær opgave, uden det rette udstyr. Derfor er det vigtigt at have den rette løsning hvad angår både kemi og vaskeanlæg.

Fordelen ved vores løsninger, er at de automatisk og miljøvenligt i en vandbaseret løsning fjerner epoxyen, og tager hensyn til arbejdsmiljøet.

Vi har igennem de seneste år, udviklet mange specialløsninger for specielt kunder i vindmølleindustrien til dette formål.

3D Print: SLA, FDM, Polyjet

Vi har i mange år arbejdet udvikling af løsninger til rensning af emner efter 3D-printning og kan tilbyde både standard- og specialløsninger til denne opgave.

Dertil tilbyder vi et komplet sortiment af vandbaserede kemikalier til at fjerne epoxy-rester, support materiale og lignende afhængig af printer teknologien.

Gummi

Vi har erfaring med vask af gummi-emner efter bearbejdning, både i medicinal, levnedsmiddel og metalindustrien.

Hver enkel maskine er tilpasset behovet og de renhedskrav der må være til gummi-emnet.

Termisk afgratning

Vi har stor erfaring med rensning af både små- og store komponenter efter termisk afgratning. Der opstår under termisk afgratning et mørkt oxid-lag, som skal fjernes før at komponenterne skal videre i processen. Oxid-laget fjerner man med et vaskeanlæg, typisk ultralydsrensning og specielt udviklede kemikalier.

Derfor tilbyder Anmasi en komplet løsning, hvor vi både producere vaskeanlæg og leverer de egne specialudviklede kemikalier til processen.

Trådgnistning

Vi kan vaske dine emner efter trådgnistning, ved effektivt at fjerne smudset i overfladen og genskabe metallets originale overflade efter processen.

Derved kan vi erstatte eksempelvis sandblæsning.

ULTRALYD
Fuldautomatisk ultralydsrenser i aktion!

Se her en kort video af et specialanlæg med ultralyd, som vi har leveret. Dette vaskeanlæg tager udgangspunkt i Maxiline.

Standardmoduler:
• Ultralydsrensning
• Venturi jet-dyse turbulens
• Spulevask
• Skylletank med turbulens
• Varmluftstørring
• Vakuumtørring