Anmasi – Vaskeanlæg, filtersystemer og kemiprodukter

Anmasi – Vaskeanlæg, filtersystemer og kemiprodukter

Din ekspert i totalløsninger til metalindustri, plastindustri, levnedsmiddel og farmaceutisk.

FORMKON 2021

Opgave

Formkon A/S er en meget specialiseret virksomhed, som hovedsageligt leverer prototyper til store internationale kunder med bilindustrien som det største segment. De beskriver sig selv som en lokal forankret virksomhed med et internationalt syn på at drive forretning. De er specialiseret i produktion af emner i aluminium og magnesium, og arbejder hovedsageligt med produktion af prototyper og ”nul”-serier indenfor de tre fremstillingsmetoder: fræsning fra blok, gipsstøbning og trykstøbning.

De har i 56 ansatte, og 80% af salget er til eksportmarkeder, hvoraf Tyskland er langt den største aftager.

Formkon A/S kontaktede i marts 2020 Anmasi, med henblik på en ny vaskeløsning til deres emner. Efter en længere snak og behovsanalyse stod det hurtigt klart at denne opgave var større end først antaget ved Formkon A/S. De vaskede på daværende tidspunkt deres yderst komplicerede emner i en mindre café-opvasker og havde udfordringer med både renligheden af emnerne, men også tørring.

Dertil var mange af deres emner efterhånden så store, at de simpelthen ikke kunne vaske dem i maskinen.

Dokumenterbare krav til renlighed fra kunderne side krævede ofte at emnerne overholdt ISO 16232 samt VDA 19.1 standarden.

Derfor bestod opgaven i at erstatte nuværende udstyr og forbedre deres vaskeproces til det næste niveau, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Fordi ellers var der ingen grund til at investere.

case_story_formkon_2021_01
case_story_formkon_2021_02
case_story_formkon_2021_03
case_story_formkon_2021_04
case_story_formkon_2021_05
case_story_formkon_2021_06
case_story_formkon_2021_07
case_story_formkon_2021_08
case_story_formkon_2021_09
previous arrow
next arrow

Løsning

Løsningen på udfordringerne blev et avanceret fuldautomatisk vaskeanlæg af typen Rotoline fra Anmasi. Dette er et high-end vaskeanlæg, hvor der ikke bliver gået på kompromis med renligheden af emnerne. Dette vaskeanlæg er kendetegnet ved at emnerne roterer under vaskeprocessen, placeret i kurv eller dedikeret fixtur.

Emnerne kan vaskes med spul eller nedsænket i vaskemediet ved brug af venturi dyser der skaber turbulens i vaskekammeret. For at imødegå kundernes høje krav, bliver alle emner skyllet med demineraliseret vand, inden tørreprocessen startes

For at sikre helt tørre emne, tørres der ved temperaturer over kogepunktet.

Anmasi som Partner

Efter en levarandørsøgning blev Anmasi er blevet valgt som den eneste samarbejdspartner til dette projekt, Kompetancer, muligheden for en turn key og forventet serviceniveau i maskinens driftperiode blev udslagsgivende for valget.

Formkon også oplevet en god salgsproces, hvor Anmasi var gode til at finde de løsninger på de problematikker Formkon kom med.

”Det vigtige for os var at finde en partner som vi tror på, og er tæt på samt dygtig. Dertil en leverandør som kan mere end bare at levere et vaskeanlæg, men en komplet løsning”

Martin Løgsted
Produktionschef
Formkon A/S
Fordele