VASKEANLÆG TIL ALKOHOL

Din løsning til eksplosive væsker med et lavt flammepunkt hvor sikkerhed og funktionalitet er i fokus.

EX-LINE ATEX-ZONE 2

Vi er specialister i levering af ATEX-zone 2 vaskeanlæg som anvendes til eksplosion farlige væsker og tilbydes med både vask, skyl og tørring i en automatisk og manuel udgave. Dette anlæg vasker emnerne med ultralydsrensning og kan anvende opløsningsmidler og alkohol med et flammepunkt på ned til 12°C.

Anlægget leveres standard med ultralydsrensning, skylletrin og tørring i et unikt design, hvor sikkerhed og funktionalitet er i højsædet hvilket tydeligt afspejler sig i mængden af standardudstyr.

Eksplosion-sikringen er således at vi tilsætter nitrogen i ultralydskassetten hvor transducerne befinder sig i ATEX-zonen og derved fjerner risikoen for antændelse. Det unikke ved vores system er at vi ikke har en kontinuerlig tilsætning af nitrogen under driften, som ville skabe et stort forbrug og behov for en stor nitrogenbeholder, hvilket ofte skaber nogle andre sikkerhedsmæssige problematikker.

I stedet har vi en konstant trykovervågning af ultralydskassetten, som er tilsluttet en lille flaske nitrogen der i stedet for kontinuerlig tilsætning blot opretholder trykket og giver en alarm hvis der forekommer et trykfald.
Dertil leveres anlægget med to ventilatorer som ved normal drift arbejder på halv kapacitet og i tilfælde af et nedbrud på den ene ventilator skifter udstyret automatisk til fuld drift på den anden således at risikoen for at skabe en eksplosiv atmosfære er minimeret.

Udover dette er begge ventilatorer udstyret med en UPS som i tilfælde af strømsvigt sikre at udsugningen fortsætter i en begrænset tidsperiode således udstyret kan tømmes for væske og derved undgår vi en eksplosiv atmosfære.
Ultralydsrenseren leveres med antistatisk armbånd til operatøren der sikre jording under betjening af udstyret således at risikoen for gnister er elimineret under betjening af vaskeanlægget.

Dette anlæg er meget udbredt i 3D-print industrien til rensning af SLA-printede emner i epoxy og akryl resin, men tilbydes til alle opgaver hvor det er nødvendigt at arbejde med eksplosionsfarlige væsker. Den leveres både som en standard og specialløsning afhængig af kundens behov.

Hvor anvendes produktet?

  • Additive manufacturing
    Det er nødvendigt at rense emner produceret med en 3D printer, uanset hvilken teknologi man stortset anvender. Dette vaskeanlæg anvendes til rensning af 3D-printede emner i både små- og store virksomheder.

Features

ATEX ZONE 2
Ultralydsrenseren er udviklet til væsker med et lavt flammepunkt som danner en eksplosiv atmosfære.
Udført i 100% rustfri stål
Ultralydsrenseren leveres med elektro-poleret rustfri ståloverflade i arbejdsområdet og udvendigt i børstet rustfrit stål.

Siemens Touchpanel
Ultralydsrenseren har en nem og hurtig betjening med et Siemens touchpanel.
Niveauføler
Beskyttelse af ultralydstransducerne imod lav væskestand.

Hævede transducerkassetter
Ultralydstransducerne er hævet over bunden, således at smuds ikke samler sig ovenpå transducerne og de er nemme at vedligeholde.
Tryklufts turbulens
Skylletanken er standard med turbulens af væsken via et trykluftsrør i bunden. Denne mængde kan justeres.

Trykovervågning af nitrogen
Unik trykovervågning af nitrogentilslutningen der sikre et konstant lavt forbrug og fjerner risikoen for at danne en eksplosiv atmosfære under drift.
Automatisk tømmepumpe
Leveres med pumpe der automatisk kan flytte væsken imellem tankene og derved nedsætte væskeforbruget samt anvendes til automatisk tømning.

Justerbare maskinfødder
Ultralydsrenseren er placeret på justerbare rustfri maskinfødder.
Dobbelt ventilator
Anlægget er udstyret med 2 ventilatorer i tilfælde af nedbrud hvilket reducerer risikoen for at skabe en eksplosiv atmosfære.

UPS batteri-enhed
I tilfælde af strømsvigt fortsætter driften af ventilatorer i en begrænset periode for at nedsætte risikoen for at skabe en eksplosiv atmosfære.
CE - maskindirektivet
Ultralydsrenseren overholder det europæiske maskindirektiv.

Både som standard- og specialanlæg
Ultralydsrenseren fås i specialmål efter ønske til at matche den specifikke opgave.
Kurve ophæng
Sikkert og betjeningsvenligt ophæng af kurvene inde i arbejdsområdet således at kurvene ikke ligge rundt omkring maskinen.

Antistatisk armbånd
Ultralydsrenseren leveres med antistatisk armbånd der anvendes af operatøren under drift kommer standard med 2 meter flexkabel.
Temperatur sikring
Udstyret er med temperatur sikring således at det lukker ned hvis væskens temperatur overstiger 60°C. Den kan leveres med køler hvis nødvendigt.

Teknisk data

ModelBeskrivelse
Tanke/zoner3
Volume pr. tank40 l
Total volumen120 l
Kurve størrelse (LxBxH)453x308x58 mm
Maks. kurvebelastning15 kg
Tank størrelse (LxBxH)487x342x287 mm
Ultralydseffekt1000W
Frekvens30 eller 40 kHz
Udvendige mål (LxBxH)1500x880x2425 mm
Strømtilslutning3×230/400V+N+PE, 50 hz.
Trykluft6 bar