DIN EKSPERT I ATEX VASKEANLÆG

Din løsning til eksplosive væsker med et lavt flammepunkt hvor sikkerhed og funktionalitet er i fokus

ATEX Vaskeanlæg

I visse tilfælde kræver opgaven at vi anvender opløsningsmidler med et lavt flammepunkt på under 60°C hvilket stiller meget strenge krav til vaskeanlægget. Dette ønsker man som virksomhed oftest at undgå eftersom det stiller nogle ekstraordinære krav til både udstyr, håndtering, opbevaring og ansatte.

Men dette er ikke altid muligt eftersom nogle opgaver kan kun løses med opløsningsmiddel eller alkoholer som danner en eksplosiv atmosfære når at de fordamper. Dette kan være isopropanol, acetone eller andre brandbare væsker og de anvendes oftest i forbindelse med 3D-print og farmaceutisk industri.

Eftersom denne type vaskeanlæg er en nødvendighed til at løse en række opgaver i industrien har vi specialiseret os i levering af denne type udstyr, hvor at sikkerhed er i højsædet således at vi at i opfylder gældende regler og sikre jeres ansatte det bedste arbejdsmiljø i forbindelse med arbejde i denne type væsker.

Dette stiller store krav til dokumentation, installation af udstyre tog oplæring af personalet som vi er behjælpelige med, således er vi med jer hele vejen og sikre et trygt arbejdsmiljø samt rene emner året rundt.

Denne type vaskeanlæg leveres med ultralydsrensning, skyl og tørring både som standard-og specialanlæg afhængig af opgaven og er konstrueret som et modulopbygget tanksystem hvor emnerne vaskes i kurve. Løsningen fås også fuldautomatisk hvor en portal flytter kurvene imellem hver enkelt modul og operatøren skal blot hente og bringe kurven.

Anvendelsesområder

Olie- og kølesmøremidler

Vores vaskeanlæg fjerner nemt olie- og kølesmøremidler fra bearbejdede emner, og komponenter som skal vedligeholdes. Vi kan rengøre næsten alle overflader af metaller, plastik, kunststof etc.

Tidsintervallet i processen varierer, samt hvilken type kemi vi bruger til den enkelte opgave. Det afhænger af hvilke typer af olier- og kølesmøremidler vi arbejder med, fælles for dem alle er at de rengøres i en vandbaseret løsning, som er enten neutral eller mild alkalisk.

Hvilken type af vaskeanlæg og metode afhænger af den specifikke opgave, og bestemmes i dialog med kunden.

Rust

Vi fjerner effektivt korrosion med vores neutrale vandbaserede rustfjerner. Den fjerner både nyt- og gammel rust fra eksempelvis reparationsemner, eller flyvrust på komponenter.

Alt dette gøres effektivt med vores neutrale produkt, samtidig med at tage hensyn til omgivelser og arbejdsmiljøet.

Maling

Vi har stor erfaring med at fjerne maling fra komponenter. Vi fjerner typisk maling fra malerkroge, fixturer, ophæng, pumper, pistoler og dyser.

Fordelen ved et vaskeanlæg til opgaven, er at i får en lukket proces, hvor man undgår manuel rengøring med kraftige kemikalier, som f.eks. fortynder. I stedet får i et vaskeanlæg med vandbaseret malingsfjerner.

Vi kan både fjerne flydende- og hærdet maling, som oftest gøres ved hjælp af en ultralydsrenser.

Epoxy

Vi har stor erfaring med at fjerne både hærdet- og ikke-hærdet epoxy fra emner. Hvilket i mange tilfælde er en svær opgave, uden det rette udstyr. Derfor er det vigtigt at have den rette løsning hvad angår både kemi og vaskeanlæg.

Fordelen ved vores løsninger, er at de automatisk og miljøvenligt i en vandbaseret løsning fjerner epoxyen, og tager hensyn til arbejdsmiljøet.

Vi har igennem de seneste år, udviklet mange specialløsninger for specielt kunder i vindmølleindustrien til dette formål.

3D Print: SLA, FDM, Polyjet

Vi har i mange år arbejdet udvikling af løsninger til rensning af emner efter 3D-printning og kan tilbyde både standard- og specialløsninger til denne opgave.

Dertil tilbyder vi et komplet sortiment af vandbaserede kemikalier til at fjerne epoxy-rester, support materiale og lignende afhængig af printer teknologien.

Gummi

Vi har erfaring med vask af gummi-emner efter bearbejdning, både i medicinal, levnedsmiddel og metalindustrien.

Hver enkel maskine er tilpasset behovet og de renhedskrav der må være til gummi-emnet.

Termisk afgratning

Vi har stor erfaring med rensning af både små- og store komponenter efter termisk afgratning. Der opstår under termisk afgratning et mørkt oxid-lag, som skal fjernes før at komponenterne skal videre i processen. Oxid-laget fjerner man med et vaskeanlæg, typisk ultralydsrensning og specielt udviklede kemikalier.

Derfor tilbyder Anmasi en komplet løsning, hvor vi både producere vaskeanlæg og leverer de egne specialudviklede kemikalier til processen.

Trådgnistning

Vi kan vaske dine emner efter trådgnistning, ved effektivt at fjerne smudset i overfladen og genskabe metallets originale overflade efter processen.

Derved kan vi erstatte eksempelvis sandblæsning.

ATEX VASKEANLÆG
Oplev vores vaskeanlæg med ultralydsrensning udviklet til væsker med et lavt flammepunkt som danner en eksplosiv atmosfære.

Dette vaskeanlæg tilbydes både med tømmepumpe, filtersystem, datatransfer, process overvågning og touchscreen afhængig af kundens behov og dokumentationskrav.

Dette vaskeanlæg udføres standard med:
• ATEX ZONE 2 Klassificering
• Dobbelt ventilator
• Trykovervågning af nitrogen
• Ultralydsrensning