GJ COATING

Løsning til at fjerne maling resulterede i besparelse på 75%

CASE STORY

Virksomheden er en af de førende på markedet, inden for lakering af små- og fine emner, som brillestel, legetøj, smykker etc. og er underleverandør til flere af Danmarks største virksomheder, når det kommer til lakering af små og komplekse emner i massevis, og har siden installation af vaskeanlægget i februar, 2014 allerede vasket mere end 100.000 forskellige emner for maling. Årsagen til dette er de meget strenge retningslinjer og høje kvalitetskrav, som virksomheden arbejder efter, hvilket påkræver at alt udstyr i form af ophæng, holdere, værktøjer skal rengøres efter brug.

 

Forhenværende løsning

De vaskede brillestel, værktøjer, smykkeophæng, holdere, kroge etc. i et kogekar med et stærkt kemiprodukt i koncentreret form, som ikke var særlig effektivt. De havde en procestid på 2 – 3 timer, hvilket skabte et dårligt flow samtidig med et ringere arbejdsmiljø for de ansatte.

 

Vi kan kun sige, at vi er ovenud tilfredse, og vi kan klart anbefale Anmasi til andre

- Gert Hjorth Jensen, adm. direktør

NEDSATTE DRIFTSOMKOSTNINGER

Opnået besparelse på 75%, fra 12 øre til 3 øre pr. emne

ØGET EFFEKTIVITET

Nedsatte procestiden med 2/3, fra 180 til 20 minutter for en vask

GODT FOR MILJØET

Vandbaseret løsning, med miljøvenlig kemi

FORBEDRET ARBEJDSMILJØ

Rengøring udføres i en lukket proces, mindre håndtering

LØSNINGEN

Ultralydsrenser med vaske- og skyllesektion

Dette var et vaskeanlæg af typen Anmasi Combiline, som er en kompakt maskine, der består af en vaskesektion med ultralydsrensning, som mildt og effektivt går ind og fjerner alt malingen. Derefter havde vi en skyllesektion med air-agitation, som går ind og effektivt skyller emnerne for sæbe ved at skabe cirkulation i vandet med luftdyser.

Dertil nedsatte vi kemiforbruget væsentlig ved at gå ind og bruge vores mere miljøvenlige produkt PAINT-AWAY 2000, som effektivt i kombination med maskinen fjerner malingen i blandingsforholdet: 20%.