Metav-messen i vinteret 2016

En genvej til den tyske metalindustri (22.02.2016)

Tirsdag skydes Metav i gang i Düsseldorf, og traditionen tro er der enkelte danske virksomheder, som udstiller på den tyske messe. Blandt disse er Grindsted-virksomheden Anmasi, som producerer vaskeanlæg baseret på ultralyd.

Anmasi er flittig gæst på messer rundt om i det nordlige Europa og har tidligere udstillet på blandt andet EMO-messen, men salgschef Anders Hedeby Sørensen foretrækker faktisk den mindre Metav-messe.

- EMO tiltrækker folk fra hele verden, mens Metav mere er en regional messe. Her kan man få fat i de mulige tyske kunder, men også fra lande som for eksempel Belgien, Schweitz og Holland, siger han til Metal Supply.

Også for to år siden var Anmasi med på Metav-messen, og det var en særdeles positiv oplevelse for den danske virksomhed.

- Sidste gang fik vi en stor kunde i bilindustrien, som vi netop er ved at færdiggøre et stort anlæg til, og vi fik også nogle mindre kunder, fortæller Anders Hedeby Sørensen.

Godt halvdelen af Anmasis omsætning hentes i dag i udlandet, og for en specialiseret virksomhed som denne er det da også alfa og omega at komme uden for Danmarks grænser for at vokse.

Læs også: Fart på hos Anmasi

- Hvis man vil noget i en branche som ultralyd, så er Danmark ikke et stort nok marked, hvis man vil vokse. I Tyskland er metalindustrien bare meget større, og når vi taler store anlæg, er der meget større efterspørgsel dernede, lyder det fra Anders Hedeby Sørensen.

Og målet for messen er da også klart:

- Vi plejer at sige, at får vi én god kunde, så er messen betalt. Vi er med for at øge omsætningen, men også for at forbedre os selv og få flere udfordringer, siger Anders Hedeby Sørensen.

I alt har Anmasi investeret i en stand på 55 kvadratmeter, så der bliver masser af plads at brede sig på. Sammen med Anmasis egne produkter præsenterer man også produkter fra Dansk Staalfilter, som man sidste år købte aktiemajoriteten i.

- Vi udstiller både centralanlæg, båndfiltre og olieseparatorer, og synergieffekten er, at de kunder der bruger vaskeanlæg også kan bruge filteranlæg, slutter Anders Hedeby Sørensen.

Udover Metav har Anmasi i året været med på den nordtyske Nordtec-messe, og senere på året deltager man på den hollandske Technishow-messe og Formnext, der er en tysk messe centreret omkring 3D-print. Næste år er det indtil videre planen at deltage på de to danske messer HI og VTM.