Anmasi udvikler kemi til erstatning af isopropanol

En løsning med fokus på miljø og sikkerhed

Anmasi udvikler kemi til erstatning af isopropanol efter 3D-printning (23.04.2015)

Virksomheden har i forbindelse med et projekt ved en af Danmarks største virksomheder, udviklet et produkt til erstatning af isopropanol til at rense SLA-emner efter 3D-printning. Resultatet kommer efter flere måneders samarbejde med kunden, der ønskede at erstatte den eksplosionsfarlige væske. 

 

Årsagen til dette er manglen på gode løsninger inden for nichen 3D-printning, hvor der i høj grad er behov for mere effektive, miljøvenlige og komplette løsninger der tilgodeser kundernes behov.

 

Derfor har Anmasi i samarbejde med en af Danmarks største virksomheder udviklet en løsning til at erstatte isopropanol i processen, som idag er den mest anvendte og kendte metode til at rengøre efter SLA-printning, der idag anvendes i mange større virksomheder.

 

Virksomheden kontaktede Anmasi i foråret 2014 med problemstillingen, fordi de havde problemer med vaskeprocessen, eftersom de benyttede sig af isopropanol, som både er eksplosionsfarligt og sundhedsskadeligt. Hvilket resulterede i maksimum mængder, som betød at vaskekapaciteten var meget lille og det eneste alternativ var at investere i eksplosionssikre atex-godkendte faciliteter, som virksomheden ikke var interesseret i.

 

Således startede udviklingsprojektet som forløb over flere måneder, og resulterede i et vandbaseret miljøvenligt kemikalie, som modsat isopropanol ikke er eksplosionsfarligt. Derefter investerede virksomheden i en større ultralydsrenser fra Anmasi, som leverede den komplette løsning i slutningen af 2014.

 

Vi forventer ved Anmasi at markedet for 3D-printning vil vokse globalt i fremtiden og stadig udgøre en større del af vores hverdag i takt med at teknologien også bliver mere tilgængelig på markedet. Derfor vil vi i fremtiden have massivt fokus på dette marked, som skal udgøre et nyt forretningsområde i virksomheden.

Anmasi har allerede siden løsningen blev udviklet, leveret flere ultralydsrensere og kemikalier i både Danmark, Tyskland og Frankrig. Dertil har vi allerede nu flere i ordre, såvel store som små maskiner til levering inden sommerferien 2015.

 

 

Some description

 

Some description